trade_fair

BELFAIR

 

BELFAIR is de jaarlijkse Belgische beurs voor virtuele bedrijven, georganiseerd door COFEP. Het is doorgaans een van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. Op een traditionele BELFAIR verwelkomen we meer dan 230 exposanten en 2500 bezoekers, verspreid over 2 dagen. De standhouders zijn virtuele bedrijven uit het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs.

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

BELFAIR 2020 by COFEP

Copyright @ 2019-2020

Follow us

>>Activiteiten

HANDELSBEURS VOOR VIRTUELE BEDRIJVEN

De hoofdactiviteit op BELFAIR is handel drijven met andere virtuele bedrijven (B2B) en persoonlijke aankopen (B2C) registeren van trainees of bezoekers.

De standhouders maken hierbij gebruik van hedendaagse tools om hun verkopen te registreren. Zo geven zij hun orders rechtstreeks in een ERP-systeem of in de Trade Fair Point-of-Sale (kassasysteem) in. Ze gebruiken interactieve tools tijdens het verkoopsgesprek en presenteren hun assortiment en/of promoties op originele wijze aan hun klanten.

Aangezien het virtueel bedrijf een concept is van learning by doing wordt er virtueel geld gebruikt en worden de goederen niet echt verzonden. Wel worden alle betalingen verricht in banksoftware en wordt de hele documentenstroom afgewerkt.

WEDSTRIJDEN

Elevator Pitch

In deze wedstrijd krijgen exposanten de kans om hun virtueel bedrijf aan de hand van een pitch (60 sec) voor te stellen.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. De volgende vragen moeten worden beantwoord:

 • Wie zijn we?
 • Wat is het product of de dienst?
 • Wat is de meerwaarde voor de klanten?

Wil je je als virtueel bedrijf voorbereiden op deze wedstrijd? Op het internet vind je tal van voorbeelden, maar:

 • wees origineel
 • oefen met je collega’s en trainer(s)
 • zorg voor een goed voorbereide pitch

Elke dag kiest onze jury namelijk meerdere winnaars voor deze wedstrijd.

Mystery Shopping

Tijdens de beurs worden de standhouders geëvalueerd door ervaren mystery shoppers.

De exposanten weten niet wie deze aankopers zijn en wanneer ze worden beoordeeld. De mystery shoppers evalueren de verschillende deelnemers op basis van duidelijke criteria. Belgische standhouders worden in hun moedertaal geëvalueerd, buitenlandse exposanten in het Engels.

Wil je je als standhouder voorbereiden op het bezoek van deze mystery shoppers? Bereid je voor aan de hand van rollenspelen met je collega’s en trainer(s) en ontwikkel een procedure voor:

 • onthaal van je klanten
 • doorverwijzing naar een verkoper
 • presentatie van je virtueel bedrijf
 • voorstelling van je assortiment/promotie
 • registratie van orders

Ook binnen deze wedstrijd kiest onze jury de finalisten en winnaars.

Instagram

Heel wat virtuele bedrijven hebben intussen een eigen Instagramprofiel en maken hier actief gebruik van binnen hun virtuele marketingstrategie.

Wij nodigen jullie uit om een leuke post te publiceren tijdens de BELFAIR beurs. Bovendien kan je er een leuke prijs mee in de wacht slepen!

Wil je deelnemen aan deze wedstrijd? Respecteer dan zeker volgende richtlijnen:

 • tag @cofep.be in je post
 • gebruik de hashtags #BELFAIR2023 #COFEP
 • zorg ervoor dat we je virtueel bedrijf kunnen identificeren

Het COFEP-team zal zich buigen over alle inzendingen. We volgen de posts op die beantwoorden aan bovenstaande criteria. Originaliteit primeert voor de jury!

Door deel te nemen ga je akkoord dat COFEP je post deelt in zijn stories.

Bevestig je deelname tijdens je inschrijving!

Inschrijven is voor deze wedstrijd overbodig!

MEETING POINT TRAINERS

We plannen een aantal activiteiten voor trainers in het Meeting Point naast het podium. Je krijgt de kans om je good practices uit te wisselen met collega’s en/of een stand van onderwijspartners te bezoeken.

LOGOS – TLT international

Op donderdag 9 maart is LOGOS van 13u-16u aanwezig met 2 activiteiten:

LOGOS geeft op de eerste verdieping (na de Elevator Pitch) tussen 14.00u – 14.30u en 14.30u-15.00u 2 korte workshops (als kennismaking) bij het Logistieke leerspel TLT-international. ( geschikt voor doorstroom-, dubbele- en arbeidsmarkt finaliteit).

Schrijf je in via dit formulier om zeker te zijn van een plaatsje.

In de meetingpoint heeft LOGOS op zijn stand info beschikbaar over een mogelijke samenwerking als school/studierichting in het kader van de nieuwe 3de graden:

 • Dubbele finaliteit: Internationale Handel en Logistiek (vanaf september 2023)
  Doorstroom Finaliteit: Bedrijfswetenschappen (in ontwikkeling)

 Aan de meetingpoint kun je doorlopend (13.30u-16.00u) terecht voor info.

LabOdoo

Ontdek het bedrijfsleven, alsof je in een bedrijf zit

Dompel je studenten onder in de realiteit van een bedrijf door hen de rol van werknemers te laten opnemen! Ze gaan professionele uitdagingen aan met Odoo en ontdekken de verschillende banen die ze in een bedrijf kunnen vervullen.

Je kan de LabOdoo truck tijdens Belfair op de parkeerplaats bezoeken.

Registratie vooraf is niet nodig.

 

CHILL ZONE

Je zal ongetwijfeld een pauze kunnen gebruiken of wat tijd nodig hebben om te ontspannen voor/na je verkopen. Voor de Chill Zone is er dan ook geen inschrijving nodig. Gewoon relaxen en genieten!

Move it!

Word actief tijdens uw pauze! Het bevordert de hersenfunctie, vermindert vermoeidheid en vermindert stress. Ga naar de chillzone en speel een partijtje pingpong.

Moge de beste man of vrouw winnen!