trade_fair

BELFAIR

 

BELFAIR is de jaarlijkse Belgische beurs voor virtuele bedrijven, georganiseerd door COFEP. Het is doorgaans een van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. Op een traditionele BELFAIR verwelkomen we meer dan 230 exposanten en 2500 bezoekers, verspreid over 2 dagen. De standhouders zijn virtuele bedrijven uit het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs.

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

BELFAIR 2020 by COFEP

Copyright @ 2019-2020

Follow us

HANDELSBEURS VOOR VIRTUELE BEDRIJVEN

De hoofdactiviteit op BELFAIR is handelsrelaties aanknopen met andere virtuele bedrijven (B2B) en persoonlijke aankopen (B2C) registeren van trainees of bezoekers.

De standhouders maken hierbij gebruik van hedendaagse tools om hun verkopen en leads te registreren. Zo geven zij bijvoorbeeld hun orders rechtstreeks in een ERP-systeem of in de Trade Fair Point-of-Sale (kassasysteem) in. Ze gebruiken interactieve tools tijdens het gesprek en presenteren hun assortiment en/of dienstverlening op originele wijze aan hun klanten.

Aangezien het virtueel bedrijf een concept is van learning by doing wordt er virtueel geld gebruikt en worden de goederen niet echt verzonden. Wel worden alle betalingen verricht in banksoftware en wordt de hele documentenstroom afgewerkt.

WEDSTRIJDEN

Elevator Pitch

In deze wedstrijd krijgen exposanten de kans om hun virtueel bedrijf aan de hand van een pitch (60 sec) voor te stellen.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. De volgende vragen moeten worden beantwoord:

 • Wie zijn we?
 • Wat is het product of de dienst?
 • Wat is de meerwaarde voor de klanten?

Wil je je als virtueel bedrijf voorbereiden op deze wedstrijd? Op het internet vind je tal van voorbeelden, maar:

 • wees origineel
 • oefen met je collega’s en trainer(s)
 • zorg voor een goed voorbereide pitch

Elke dag kiest onze jury namelijk meerdere winnaars voor deze wedstrijd.

Mystery Shopping

Tijdens de beurs worden de standhouders geëvalueerd door ervaren mystery shoppers.

De exposanten weten niet wie deze aankopers zijn en wanneer ze worden beoordeeld. De mystery shoppers evalueren de verschillende deelnemers op basis van duidelijke criteria. Belgische standhouders worden in hun moedertaal geëvalueerd, buitenlandse exposanten in het Engels.

Wil je je als standhouder voorbereiden op het bezoek van deze mystery shoppers? Bereid je voor aan de hand van rollenspelen met je collega’s en trainer(s) en ontwikkel een procedure voor:

 • onthaal van je klanten
 • doorverwijzing naar een verkoper
 • presentatie van je virtueel bedrijf
 • voorstelling van je assortiment/promotie
 • registratie van orders

Ook binnen deze wedstrijd kiest onze jury de finalisten en winnaars.

Instagram

Heel wat virtuele bedrijven hebben intussen een eigen Instagramprofiel en maken hier actief gebruik van binnen hun virtuele marketingstrategie.

Wij nodigen jullie uit om een leuke post te publiceren tijdens de BELFAIR beurs. Bovendien kan je er een leuke prijs mee in de wacht slepen!

Wil je deelnemen aan deze wedstrijd? Respecteer dan zeker volgende richtlijnen:

 • tag @cofep.be in je post
 • gebruik de hashtags #BELFAIR2024 #COFEP
 • zorg ervoor dat we je virtueel bedrijf kunnen identificeren

Het COFEP-team zal zich buigen over alle inzendingen. We volgen de posts op die beantwoorden aan bovenstaande criteria. Originaliteit primeert voor de jury!

Door deel te nemen ga je akkoord dat COFEP je post deelt in zijn stories.

Bevestig je deelname tijdens je inschrijving!

Inschrijven is voor deze wedstrijd overbodig!

EXTRA ACTIVITEITEN

LabOdoo

Het zal ook dit jaar mogelijk zijn om een bezoek te brengen aan de LabOdoo truck.

Wil je deelnemen aan een LabOdoo-sessie (duur 1u30) op de BELFAIR ?

Er worden 4 sessies van 1u30 georganiseerd voor max. 27 personen.

Schrijf hieronder in.

Wil je gewoon kijkje nemen, kom vrijblijvend langs.

 

TLT international – LOGOS

LOGOS is het Opleidingsfonds voor de bedienden uit de Internationale Handel, Vervoer en Logistiek. In België werken bijna 60.000 bedienden in 3.800 bedrijven. De sector heeft nood aan goed opgeleide administratieve profielen. Tal van opleidingsmogelijkheden zoals de derde graad Internationale Handel en Logistiek of de se-n-se opleiding Internationaal Transport en Goederenverzending, het Graduaat Transport & Logistiek alsook de Bachelor Supply Chain Management en de masteropleiding Maritiem- en Logistiek Management leiden je naar een duurzame en boeiende loopbaan in de sector. Wie een internationale loopbaan wil kan in tal van bedrijven terecht. Doorgroeimogelijkheden zijn legio. LOGOS is dan ook dé partner om in de 3de graad doorstroom- en dubbele finaliteit scholen te ondersteunen.

Op donderdag 22 februari is LOGOS van 13u-16u aanwezig met 2 activiteiten:

 • LOGOS geeft op de eerste verdieping (na de Elevator Pitch) tussen 14.00u – 14.30u (als kennismaking) een presentatie van het TLT-leerspel Schrijf je in via onderstaand formulier om zeker te zijn van een plaatsje.
 • In het meetingpoint heeft LOGOS ook een stand waar iedereen zich kan informeren over de sector ‘internationale handel’ met als focus de 2de graad dubbele finaliteit en de 3de graad internationale handel en logistiek alsook de 3de graad Bedrijfswetenschappen. Aan het meetingpoint kun je doorlopend (13.00u-16.00u) terecht voor info.

Laat deze kans niet voorbijgaan om je te informeren en eventueel afspraken te maken.

Meeting Point voor Trainers

In het Meeting Point naast het podium krijg je de kans om je good practices uit te wisselen met collega’s en/of een stand van onderwijspartners te bezoeken.

Inschrijven is niet nodig!