trade_fair

BELFAIR

 

BELFAIR is de jaarlijkse Belgische beurs voor virtuele bedrijven, georganiseerd door COFEP. Het is doorgaans een van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. BELFAIR verwelkomt doorgaans meer dan 230 virtuele bedrijven en 4.500 deelnemers bezoekers verspreid over 2 dagen. De standhouders zijn virtuele bedrijven uit het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs.

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

BELFAIR 2020 by COFEP

Copyright @ 2019-2020

Follow us

HANDELSBEURS VOOR VIRTUELE BEDRIJVEN

De hoofdactiviteit op BELFAIR is handelsrelaties aanknopen met andere virtuele bedrijven (B2B) en persoonlijke aankopen (B2C) registeren van trainees of bezoekers.

De standhouders maken hierbij gebruik van hedendaagse tools om hun verkopen en leads te registreren. Zo geven zij bijvoorbeeld hun orders rechtstreeks in een ERP-systeem of in de Trade Fair Point-of-Sale (kassasysteem) in. Ze gebruiken interactieve tools tijdens het gesprek en presenteren hun assortiment en/of dienstverlening op originele wijze aan hun klanten.

Aangezien het virtueel bedrijf een concept is van learning by doing wordt er virtueel geld gebruikt en worden de goederen niet echt verzonden. Wel worden alle betalingen verricht in banksoftware en wordt de hele documentenstroom afgewerkt.

WEDSTRIJDEN

Sales Pitch

Fase 1: Preselectie met video’s

De eerste stap in de wedstrijd is een preselectieronde waarin je de Sales Pitch die je op BELFAIR zou willen brengen aan ons bezorgt.

  • Mail je video (maximaal 60 seconden) vóór 01/02/2025 naar: belfair2025@cofep.be.
  • Zorg ervoor dat je video creatief, overtuigend en professioneel is.
  • De exacte criteria voor de beoordeling zullen tijdig op deze website worden gepubliceerd, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het maken van je video.

Fase 2: Beoordeling

Mid februari worden alle inzendingen beoordeeld. Om door te gaan naar de live finale op BELFAIR, moet je video een minimumscore van 15/20 behalen.

Fase 3: Live finale op BELFAIR 2025

In de finale krijgen de geselecteerden de kans om hun bestaande sales pitch (van maximaal 60 seconden) live voor te stellen aan de jury. De top 5 teams met de hoogste scores in de finale ontvangen een ‘Golden Ticket’ op de beurs. Dit betekent dat ze tijdens de prijsuitreiking op het podium verwacht worden. Elke dag kiest onze jury namelijk 5 winnaars voor deze wedstrijd.

Reclamespot

Fase 1: Publicatie

De opdracht is eenvoudig: maak een reclamespot met als centrale boodschap “Kom onze stand op BELFAIR bezoeken”.

  • Publiceer je reel (van maximaal 30 seconden) vóór 01/02/2025 op het Instagram-account van je virtueel bedrijf.
  • Tag @cofep.be en gebruik de hashtags #BELFAIR2025 #COFEP.
  • Laat je creativiteit de vrije loop en zorg ervoor dat je video opvalt en de aandacht van bezoekers trekt.
  • De exacte criteria voor de beoordeling zullen tijdig op deze website worden gepubliceerd, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het maken van je reclamespot.

Fase 2: Beoordeling

Mid februari worden alle inzendingen beoordeeld.

Fase 3: Aankondiging winnaars

De top 5 video’s die het beste scoren volgens onze jury, ontvangen een ‘Golden Ticket’ op de beurs. Dit betekent dat ze tijdens de prijsuitreiking op het podium verwacht worden.

Mascotte

Dit jaar voegen we een leuke en interactieve competitie toe aan ons evenement: de zoektocht naar de favoriete BELFAIR mascotte.

Fase 1: Identificatie

Bij aanmelding aan het COFEP-onthaal ontvang je een uniek nummer en een QR-code. Zorg dat je deze goed zichtbaar aan je outfit bevestigt.

Fase 2: Stemmen Ronselen

Moedig bezoekers en andere standhouders aan om op jou te stemmen. Om een geldige stem uit te brengen moeten ze de QR-code scannen en je nummer aanduiden.

Fase 3: Aankondiging winnaar(s)

De spanning bouwt zich op gedurende de dag, en tijdens de slotceremonie zullen we de mascotte(s) met de meeste stemmen bekendmaken. Dit betekent dat je tijdens de prijsuitreiking op het podium verwacht wordt.

Inschrijven bij registratie als standhouder voor BELFAIR!

Inschrijven bij registratie als standhouder voor BELFAIR!

Inschrijven bij registratie als standhouder voor BELFAIR!