trade_fair

BELFAIR

 

BELFAIR is the annual Belgian fair for practice enterprises, organised by COFEP. It is one of the largest trade fairs of its type in Europe. BELFAIR usually welcomes more than 230 practice enterprises and 4.500 participants in 2 days. The exhibitors are practice enterprises from secondary schools, higher education and adult training.

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

BELFAIR 2020 by COFEP

Copyright @ 2019-2020

Follow us

countdown

Count Until BELFAIR 2025

Belgian Trade Fair for Practice Enterprises

BELFAIR

BELFAIR is the annual Belgian fair for practice enterprises, organised by COFEP. It is one of the largest trade fairs of its type in Europe. BELFAIR usually welcomes more than 230 practice enterprises and 4.500 participants in 2 days. The exhibitors are practice enterprises from secondary schools, higher education and adult training.

BELFAIR_testimonials

Participants

Als trainer van Tro-Wheels vind ik het steeds spannend als de periode van inschrijvingen voor Belfair er weer aankomen. Het evenement waar we steeds bij willen zijn. Ik stel zelfs mijn gsm-alarm in op de dag dat de inschrijvingen online komen. De ervaring die we onze trainees kunnen geven is uniek. Het organiseren, talen gebruiken, samenwerken zijn maar enkele vaardigheden die hierbij kunnen ingeoefend worden. Dus daar willen we bij zijn. => Wendy slaagde er zelfs in om het startschot voor de inschrijvingen te omzeilen door zich te registreren nog voor ze open stonden.

Wendy Teunkens
<Tro-Wheels/>

Même s’ils ont bien préparé cette journée, les élèves sont souvent stressés lorsqu’ils découvrent le hall d’exposition pour la première fois. Ils semblent tout à coup réaliser que c’est du sérieux et qu’ils doivent donner le meilleur d’eux-mêmes. Mais, le jour J, les élèves s’affairent et remplissent leurs tâches le plus naturellement du monde. En tant que professeur, c’est toujours une joie d’observer ses élèves car certains semblent transfigurés, animés d’un professionnalisme parfois insoupçonné.

Laurent Braquet
<Formateur Saveurs Ardennaises/>

In het secundair onderwijs nam ik deel aan de BELFAIR-beurs, waar ik het bedrijf CONNECTIONS mocht vertegenwoordigen. Dit was een waardevolle ervaring voor mij. Ik kon er praktische verkoopvaardigheden leren door ze in de praktijk te brengen. Bovendien was het een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten uit verschillende werelddelen. Tijdens mijn opleiding aan de Hogeschool PXL kreeg ik opnieuw de kans om deel te nemen. Deze keer vertegenwoordigde ik het bedrijf Work-it-easy. Als hogeschoolstudenten werden we aangemoedigd om meer zelfstandige verantwoordelijkheden op ons te nemen. Het is een ervaring die niet alleen educatief, maar ook zeer boeiend en verrijkend is.

Medina Osmani
<Trainee/>

C'est encore une équipe gonflée à bloc qui s'est lancée à l'assaut de clients francophones et néerlandophones afin de faire découvrir notre gamme de produits. Cette journée a montré que le travail de l'équipe a dépassé nos prévisions. A l'image de nos produits, les ventes se sont littéralement envolées. Nos élèves nous ont une fois de plus, démontré de quoi ils étaient capables: sérieux et professionnalisme sont les termes qui les caractérisent à nouveau. Bravo à eux!

Valérie Erler
<Formatrice Ambiance Zen/>

Belfair is een heel leuk project waaraan je met de hele leerlingengroep kan deelnemen. Het leuke aan Belfair is dat je een gemeenschappelijk doel hebt om naar de beurs gaan en zoveel mogelijk te verkopen. Vorig jaar heeft een van ons klasgenoten ook de elevatorpitch gewonnen wat een enorm voldoening gaf. Op het vlak van taal is Belfair ook een leuke uitdaging. Je leert er namelijk in gesprek te gaan in veel verschillende talen op een bedrijfsrealistische manier. Kortom, Belfair voor mij een zeer leerrijke ervaring en heeft ons als klas alleen maar sterker gemaakt.

Nelson Tyron Nzianga Mbumba
<Leerling 6M&M Coloré/>

De Belfair beurs is voor de leerlingen een hoogtepunt waar ze in de maanden die eraan vooraf gaan, naartoe leven. Het is mooi om te zien hoe verborgen talenten naar boven komen, hoe leerlingen als een team op elkaar ingespeeld zijn, elkaar helpen en het beste van zichzelf geven om anderen in het Nederlands, Frans en Engels te overtuigen van de kwaliteiten van hun assortiment. De leerlingen blikken achteraf terug op een unieke ervaring.

Ingvild Desmedt
<trainer Buro TIME OUT Xpress/>
Nekkerhal Brussels-South

2023 & 2024

Online

2020, 2021 & 2022

Brussels Expo - hall 1

2019

Brussels Expo - hall 2

2017 & 2018